به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی طاهری در تشریح نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در این جلسه، آئیننامه واردات خودرو با حضور آقای منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت و نمایندگان بانک مرکزی بررسی شد. هدف از تدوین آئیننامه واردات خودرو ۲ موضوع است؛ نخست آن که از آئیننامه به عنوان ابزار سیاستگذاری استفاده شود و دوم آنکه خودروهای وارداتی نیاز تمامی دهکها را پوشش دهند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر خودروهایی مانند تیبا، سمند و پژو ۴۰۵ از رده خارج شدهاند، اما تاکنون معادل داخلی برای آنها تعیین و تولید نشده است و یکی از اهداف آئیننامه مذکور، واردات خودروهایی است که نیاز تمامی اقشار درآمدی را پوشش دهند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم موضوع نرخ تعرفه را از دیگر مباحث بررسی شده در نشست امروز برشمرد و اضافه کرد: نرخ تعرفه در آئیننامه مذکور، طبق آئین نامههای قبلی همچنان پلکانی است، اما برای خودروهای اقتصادی (خودروهای کمتر از ۱۰ هزار دلار و حدود ۶ تا ۸ هزار دلار) این تعرفه کاهش یافته و بین ۱۰ الی ۲۰ درصد است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: براساس گزارش ارائه شده خودروهای اقتصادی استانداردهای ۸۵ گانه را پاس میکنند و از متوسط خودروهای اقتصادی داخلی بهتر هستند.
منابع ارزی موردنیاز واردات خودرو از چه محلی تامین میشود؟
وی با بیان اینکه واردات خودروی برقی برای مناطق آزاد از دیگر موضوعات ارائه شده در این گزارش بود، درباره منابع موردنیاز برای واردات خودرو، تصریح کرد: بخشی از این منابع ناشی از منابع حاصل از صادرات خواهد بود البته این موضوع به صادرات خودرو محدود نمیشود و شامل کالاهایی که برای سازمان توسعه تجارت اولویت داشته باشند مانند فرش نیز میشود.
طاهری ادامه داد: براساس گزارش ارائه شده، بخشی از منابع ارزی موردنیاز برای واردات خودرو از محل ارز منشا خارجی تامین میشود و بخش دیگر مربوط به ارز دولت است.
علت تعلل در اجرای آئین نامه واردات خودرو چیست؟
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به صحبت نماینده بانک مرکزی، گفت: نمایندگان بانک مرکزی دغدغههایی در حوزه ارز موردنیاز واردات، تعداد خودروها و سقف دلاری خودروهای وارداتی بیان کردند.
طاهری با بیان اینکه نمایندگان در نشست به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود درباره تعداد خودوی وارداتی، انتقاد از کندی در تصویب و اجرای آئیننامه واردات و... پرداختند، افزود: طبق صحبتهای ارائه شده، تعلل در تصویب آئین نامه دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه آئیننامه مذکور در نوبت بررسی است، از سوی دیگر پیشنهادات متعددی در این حوزه ارائه میشود، همچنین اینکه این آئین نامه موافقان و مخالفانی دارد.